Met de holtkamper in Drenthe.

Reisverslag 10 dagen Drenthe juli 2020

Corona heeft onze vakantieplanning flink door elkaar geschud. Met ons hele gezin zouden we eind augustus naar Canada gaan, we gaan nu 10 dagen kamperen in Drenthe. Mét de prachtige Kyte van Cor en Annelies.

Met Holtkamper waren we bekend want onze eerste vouwwagen was een Flyer. Met jonge kinderen hebben we hier jaren fijn mee gekampeerd. Zoals veel kampeerders hebben ook wij daarna de stap naar een caravan gemaakt. Deze hebben we verkocht toen de kinderen niet meer meegingen.

Van kamperen kwam het een aantal jaren niet, maar toch bleef deze manier van op vakantie gaan trekken. Zeker nu we een alternatief zochten voor onze verre reis. De vraag was alleen: weer een caravan of toch een vouwwagen? Door een Kyte te huren konden we dat laatste mooi uitproberen. 

We wisten van het rijcomfort en het opzetgemak van de Kyte en wilden dit zelf graag ervaren. Dit is in één woord fantastisch natuurlijk. Cor en Annelies hebben ons geholpen bij het opzetten en afbreken, ze wonen niet ver van de camping waar we staan.

De Kyte biedt veel ruimte: in de kindertent liggen de tassen met kleren, in de voortent kunnen we met gemak met 2 stoelen en de tafel kwijt en met het kacheltje aan (de avonden zijn koud!) volgen we een serie op de laptop. Overdag is het goed toeven onder de enorme luifel.

Buiten koken in de mooie keuken is een feest. Van tevoren moet je je wel even bedenken of je alles bij de hand hebt. Het is niet handig als de pan op het vuur staat en je wilt iets pakken onder de kookplaat.

De inventaris is meer dan compleet. Het enige dat mee was is een hapjespan en ons kleine Nespresso-apparaat.

In één ding hebben we ons vergist en geven we graag als tip mee: de matrasmaat is 155×210. Neem dus geen hoeslaken van 140×200 mee, zoals wij. Het laken hebben we dwars gelegd en aan beide kanten ingestopt. Dat ging prima maar is niet ideaal.

Vanaf “Landgoed ’t Wildrijck” (vlakbij Diever) hebben we flinke fietstochten gemaakt op onze gehuurde e-bikes. Het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld zijn prachtig om doorheen te fietsen. De kunstgalerie “Wildevuur” in Hooghalen is de moeite waard om te bezoeken en wat hebben we heerlijk gegeten in enkele restaurants in de buurt. Nee, vakantie in eigen land is zo gek nog niet….

Dank aan Cor en Annelies voor de hartelijke ontvangst in Laar, de mailtjes en appjes vóór vertrek en ook tijdens ons verblijf en hun hulp bij het opzetten en afbreken.

En dan de hamvraag: willen we weer een caravan of een vouwwagen? Dat weten we eerlijk gezegd nog niet. Allerlei voor- en nadelen hebben we op een rijtje gezet en die maken de keuze niet makkelijk. Maar gelukkig hoeven we nog niet te kiezen want voor volgend jaar is de vakantiebestemming bekend: met het gezin naar Canada!

M+W