Reis naar Kroatië

Om dit reisverslag te beginnen wil ik graag de eigenaren van deze Holtkampen Kyte bedanken  voor het mogelijk maken van dit geweldig avontuur.

Het avontuur begon uiteraard met de reservering op de website, deze is uiterst overzichtelijk en representatief. Wij hadden bij het reserveren meteen persoonlijk contact met de eigenaar en bood ons inzicht in de reserveringsmogelijkheden.

Nadat de reservering rond was kon de voorpret beginnen.

Met de nodige kampeer ervaring met het opbouwen van de tenten dan wel vouwwagens was dit toch een geheel nieuwe ervaring en wilde daarom ook goed voorbereid zijn en wilden graag alles weten wat ons te wachten stond. Wij hadden ondertussen telefoonnummers uitgewisseld wat het stellen van vragen omtrent de vouwwagen een stuk eenvoudiger zou maken. Het resultaat was dat elke vraag tot in detail perfect beantwoord werd. En elke keer werd het spannender en spannender. Bij het ophalen van de Holtkamper Kyte kregen we een warm onthaal, een lekker bakkie koffie en een uitgebreide opzet instructie waarbij een aantal belangrijke punten werden aangehaald. Aangezien hij dmv het wind force zichzelf uitklapt en weer inklapt bleef het bij wat detail punten. En dus geen hogere wiskunde.

Nadat we bij het huis van de eigenaar weg reden merkten mijn vrouw en ik op dat we eigenlijk niet vernamen dat de vouwwagen achter de auto zat.  Enkel wanneer je in de spiegels keek zag je gelukkig dat hij er nog steeds achter zat. De vouwwagen is niet breder dan de auto zelf en volgt de auto zoals je mag verwachten, hij is goed afgeveerd en er rammelt niks. Gewoon een stevige solide aanhanger.

Onderweg naar Oostenrijk betrapte ik mijzelf erop dat ik af en toe iets boven toestaande snelheid uitkwam wat met de vouwwagen wettelijk toegestaan was. Omdat de combinatie zo gemoedelijk over de snelwegen reed heb ik er voor gekozen om de cruise controle toch maar op 110 kmh te zetten.  ( niet omdat het moet maar omdat het kan ) dit bracht met zich mee dat je sneller en veiliger het vrachtverkeer kon inhalen en bijkomstigheid was dat mijn auto hierdoor een beter toerental had. (Automaat).

Wanneer we aankwamen op onze eerste locatie in Oostenrijk camping grubhof (Lofer) wat overigens een super mooie en nette camping is waarbij omgeving prachtig is en sanitair echt top of the bill is. ging het opzetten nagenoeg perfect behalve dat het veldje uitliep om te kijken wat er nu weer voor futuristisch geval het veldje kwam oprijden.  (Iedereen begint spontaan alles te filmen.)  helaas moest ik vanwege een huilende baby de taken verdelen en hield de vrouw zich bezig met het welzijn van de kleine en was ik voornemens bijna alles in mijn eentje op te bouwen, maar dat ging best prima. Oostenrijk was overdag rond de 27 graden en in de nacht behoorlijk fris met wat douw in de ochtend. Hier merkte je weinig van in de tent. Zelfs de XL kindertent waar de kleine van 10 maand in sliep was het prima vertoeven.  Dus fase 1 is geslaagd.

3 nachtjes later zijn we verder gegaan richting Kroatië. (Istrie) camping resort Lanterna. Hier was het overduidelijk een heel stuk warmer tot wel 34 graden en de wegen zijn daar ook een stuk minder goed dan wat wij hier gewend zijn. Maar daar gaven de auto en de vouwwagen niets om en nadat we op het resort ons plekje hadden gevonden kon het opzet ritueel weer opnieuw beginnen. Ook hier was het opzetten nagenoeg in mijn eentje een vereiste ivm de baby. Ik werd er ondertussen erg handig in.

Ivm de warmte beschermde de tent ons erg goed tegen de warmte door het dubbele doek met isolatie ruimte er tussen en door dat alle ramen open konden waardoor er erg goed geventileerd kon worden. Na een dag of 4 zat fase 2 er ook alweer op en gingen we door naar Krk. Hier was het eveneens een theater voor de andere camping bewoners om te zien hoe dit gevaarte vorm kreeg door zich zelf op te zetten dmv de wind force. Dit trekt altijd veel bekijks.  Twee haringen verder en je bent aan het kamperen. Na fase 2 komt fase 3 en hier ging de reis weer terug naar Oostenrijk. Om vervolgens 1 nacht te blijven en dan door te rijden naar huis.  Wie bouwt er nou een vouwwagen helemaal op voor 1 nacht.  Nou dat antwoord is erg simpel.  iedereen met een holtkamper Kyte. Want ondertussen ben je kameraad specialist in op en afbreken van de vouwwagen en staat hij letterlijk in 10 min.  Waarbij het zoeken van het stroompaaltje en het uitrollen van de haspel ook meegerekend word. Dit keer wel met z’n tweeen.

Overigens alle lof voor de geweldige buitenkeuken. Aangezien over dit concept zo goed  nagedacht is en het je zo makkelijk maakt om alles te doen in de keuken wat je thuis ook doet hebben we bijna elke dag zelf gekookt.

Laten we nog even wat plus en min punten op een rijtje zetten:

Goed:

 1. Informatie verstrekking vanuit eigenaar.
 2. Opzet instructie.
 3. Rijcomfort.
 4. 100kmh keuring.
 5. Opberg ruimte.
 6. Snel opzetten en opbergen.
 7. Super keuken met veel opbergruimte.
 8. Grote binnentent en kindertent.
 9. Goede temperatuur regeling in de tent.

Minder goed

 1. Draaicirkel ivm fietsendrager.
 2. Zicht in achteruitkijkspiegel ivm hoogte.
 3. Filmende campinggasten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.